Hou jij van afwisseling? Ben je erg flexibel en ga je makkelijk samenwerkingsrelaties aan? Dan ben jij  de duizendpoot die we zoeken. We willen graag iemand die inzetbaar is op vele facetten van het werk, de meeste inzet zal gepleegd worden op de scholen, maar mogelijk ook elders in de organisatie.

Bij het IMW maak je het verschil

Jij wil het verschil maken en écht iets betekenen voor de ander. Het liefst doe je dat natuurlijk in een uitdagende werkomgeving met voldoende afwisseling, leuke collega’s en groeimogelijkheden. Een plek waar jij je thuis kan voelen. Dat kan bij het IMW in Tilburg.

Werken bij het IMW is allesbehalve saai. Wij bieden een collegiale werkomgeving, met veel ruimte voor zelfstandigheid, persoonlijke ontwikkeling, flexibiliteit en kansen om door te groeien, binnen een informele werksfeer. Zelf je koers bepalen: dát vinden wij belangrijk voor medewerker én klant. Samen zorgen we ervoor dat iedereen de kans krijgt om mee te doen in de maatschappij. Dat is het verschil dat jij kan maken. Als je gaat werken als generalistisch hulpverlener dan ben je onderdeel van de Toegang Tilburg

Wat je gaat doen:

Vanwege ziektevervanging zijn we op zoek naar een collega die tijdelijk voor hen kan invallen op 2 scholen. Mogelijk komen er 8 uur van deze 14 uur structureel beschikbaar. Dit wordt later dit jaar helder.

Onze schoolmaatschappelijk werkers zetten zich in voor het bevorderen van het welzijn van de leerlingen en help je de kinderen om hun competenties te versterken. Dit in samenwerking met de school. Je ondersteunt de leerlingen om zowel pedagogisch, emotioneel als sociaal een gezonde groei door te maken. Als schoolmaatschappelijk werker signaleer je, geef je informatie, advies en consultatie en bied je zowel leerlingen, ouders als school ondersteuning met een outreachende, vraaggerichte en systeemgerichte benadering. Jij hebt als schoolmaatschappelijk werker een duidelijke positie in de keten van zorg en werkt multidisciplinair tijdens ondersteuningsteams en besprekingen met de interne begeleiders leerlingenzorg. Het werk vind plaats op de scholen, waardoor het solistisch werken is. Het werk wordt in overleg uitgevoerd binnen 40 schoolweken per jaar. Dat maakt dat je wekelijks meer uren werkt dan je contract om alle schoolvakanties vrij te kunnen zijn.

Over jou:

 • Jij bent een enthousiaste generalistisch hulpverlener met een afgeronde HBO opleiding, geldige VOG, pedagogische kennis en enkele jaren relevante werkervaring. Ervaring met jeugdhulpverlening is een pre.
 • Jij bent SKJ geregistreerd
 • Je voelt je thuis in een hectische en afwisselende werkomgeving.
 • Je bent flexibel en in staat steeds wisselende rollen te vervullen.
 • Je bent initiatiefrijk en je neemt actie wanneer je daartoe aanleiding ziet. Je hebt kennis van de meldcode en kunt hiernaar handelen.
 • Je hebt goede communicatievaardigheden en bent toegankelijk voor leerlingen en leerkrachten.
 • Je kunt zowel zelfstandig als in collegiaal verband werken.

Dit bieden we jou:

 • Een prettige werksfeer waarin zorg voor elkaar en humor vanzelfsprekend zijn.
 • Een contract voor de duur van 1 schooljaar (met mogelijkheden op verlenging en een vaste aanstelling.)
 • De functie is ingeschaald in schaal 8 volgens de CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening, met een maximum van € 4.372,- (op basis van 36 uur)
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een individueel keuzebudget, loopbaanbudget voor scholing en flexibele werktijden.
 • De mogelijkheid en faciliteiten om (deels) vanuit huis te werken.

Waar wacht je nog op?

Enthousiast? Mail je motivatiebrief met curriculum vitae o.v.v. ‘Schoolmaatschappelijk werker PO’ uiterlijk op maandag 25 september naar sollicitatie@imwregiotilburg.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 2 oktober in de middag.

Wij kijken uit naar jouw reactie!

Heb je nog vragen? Bel, mail of app dan met Lieke van Gog, vakinhoudelijk leidinggevende SMW, 06-86857793, l.vangog@imwregiotilburg.nl