Waarom stage lopen bij IMW regio Tilburg?

IMW regio Tilburg is een enthousiaste instelling met medewerkers die staan voor hun beroep én elkaar. Onze organisatie heeft één gezamenlijk doel: samen zorgen we ervoor dat iedereen de kans krijgt om mee te doen in de maatschappij.

Voor komend schooljaar, aanvang september 2023, zoeken wij voor het dorpsteam in Gilze Rijen een stagiaire ondersteuning en hulpverlening en voor onze locaties in Tilburg zoeken wij voor de vakgroepen lichte ondersteuning, triage en financiële hulpverlening meerdere stagiaires.

Bij ons mag je een werkomgeving met veel afwisseling, leuke collega’s en volop uitdaging verwachten.

Je wordt gekoppeld aan een goede stagebegeleider en krijgt de kans om veel te leren. Uiteindelijk ga je zelfstandig aan de slag met jouw eigen caseload.

Wij bieden ondersteuning aan een ontzettend brede doelgroep.
Je maakt tijdens jouw stage kennis met allerlei ondersteuningsvragen; zoals opvoeding, financiën, rouw, scheiding, huiselijk geweld en/of psychiatrische problematiek. Door brede ervaring op te doen leer je waar jouw expertise en affiniteit ligt. Aan het einde van jouw stagejaar weet jij beter welke doelgroep jou aanspreekt.

Naast de dagelijkse werkzaamheden als stagiaire generalistisch hulpverlener, worden er vanuit IMW regio Tilburg diverse workshops georganiseerd voor al onze nieuwe medewerkers én stagiaires. Op deze manier leer je op een leuke en efficiënte manier de organisatie echt kennen.

Jij bent..

een 3e jaars student HBO Social Work of Pedagogiek of een 2e jaars student HBO Associate Degree Health & Social Work en hebt jouw leerdoelen duidelijk in beeld gebracht, bent zelfstandig, resultaatgericht, flexibel, een echte teamplayer en bent bereid je continu te ontwikkelen. Je krijgt bij ons de ruimte om actief mee te denken en deel te nemen aan diverse werkgroepen. Jij kan niet wachten om ons doel mee na te streven.

Wij bieden jou…

  • Een uitdagende stageplek waar je veel kunt leren.
  • Een stagevergoeding van € 250,- netto per maand.
  • Een goede werkbegeleiding met wekelijkse afstemming met je stagebegeleider.
  • Een op de praktijk gerichte leersituatie waarin kennis gemaakt kan worden met de praktijk van het algemeen maatschappelijk werk, de organisatie en werkmethoden.
  • Diverse workshops, waaronder de training EKG (Eigen Kracht Groep).

Informatie & solliciteren

Ga voor meer informatie over stageplaatsen bij het IMW naar: https://www.imwregiotilburg.nl/werken-bij/stage-en-afstuderen Hier lees je onder andere de 7 redenen waarom een stage bij IMW regio Tilburg een absolute aanrader is.

Jouw CV en motivatie mag je mailen naar sollicitatie@imwregiotilburg.nl