Een medewerker belt jou omdat hij/zij in een casus is gebeld door een orthopedagoog van het speciaal onderwijs. Deze belde om te overleggen over een 13 jarig meisje. Het meisje heeft verteld dat ze gaat weglopen en niet meer gevonden wil worden. Ze kan niet meer tegen de spanningen die door de scheiding van haar ouders worden veroorzaakt. Het meisje is erg beïnvloedbaar en is al meerdere keren weggelopen. De orthopedagoog heeft de medewerker laten weten dat ze deze dreiging erg serieus neemt en zich grote zorgen maakt.

Jij bent als gedragsdeskundige verbonden aan het team dat werkzaam is binnen de Toegang Tilburg[1]. Je hebt laatst deze casus al besproken met de medewerker tijdens een regulier overleg en casusoverleg en bent ook verrast door deze ontwikkeling. Samen met de medewerker doorloop je het proces en help je de medewerker in het maken van afwegingen en wat de te volgen koers is binnen de kaders van o.a. de beroepscode en de richtlijnen jeugd.

Zomaar een voorbeeld van hoe je dag kan lopen, terwijl je vandaag andere afspraken hebt staan. Daarom moet je flexibel zijn en snel schakelen. Werken als gedragsdeskundige is zelden saai!

Bij IMW regio Tilburg maak je het verschil!

Je komt te werken namens IMW regio Tilburg binnen de Toegang Tilburg, beide warme, betrokken organisaties met veel ruimte voor ontwikkeling en een grote mate van professionele autonomie.

Sta je sterk in je schoenen?

Kun je goed analyseren en snel schakelen?

Kun je in de hectiek het overzicht bewaren?

Ben je kritisch en heb je een goed reflecterend vermogen?

Dan zijn we op zoek naar jou!

Namens IMW regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gedragsdeskundige (32u – 36u p/w)

Wat ga je doen als gedragsdeskundige?

Je begeleidt en adviseert de medewerkers in de organisatie / teams binnen de Toegang bij hun taken op het gebied van hulpvraagverduidelijking, analyse van complexe jeugdzaken en overige gedragswetenschappelijke vragen. Je schat de veiligheidsrisico’s in en benoemt deze. Je hebt een belangrijke rol bij het nemen van de kernbeslissingen, ondersteunt bij crisisinterventies, stuurt op feiten en kan meningen los daarvan zien. Je maakt samen met de medewerker een afweging of de situatie in het gezin goed genoeg is voor de kinderen. Daarbij houdt je de ontwikkelingen richting het Toekomstscenario Jeugd- en Gezinsbescherming in het vizier.

Daarnaast draag je bij aan de inhoudelijke en methodische ontwikkeling en innovatie binnen de organisatie en het versterken van samenwerkingsverbanden. De gedragsdeskundige heeft een belangrijke rol bij de kwaliteitsbewaking en –bevordering, zodat er op een inhoudelijke, kwalitatieve en verantwoorde wijze uitvoering wordt gegeven aan het primair proces. Jij en je collega’s dragen bij aan de professionalisering op het gebied van jeugdhulp en de individuele medewerkers van IMW regio Tilburg.

Dit doe je niet alleen! Dit doe je samen met een team van bevlogen collega’s, coördinatoren en de medewerkers.

Over jou als gedragsdeskundige:

 • Jij hebt een afgerond, universitaire opleiding op het gebied van orthopedagogiek/psychologie of één van de gedragswetenschappen.
 • Je bent SKJ geregistreerd (of je hebt hiertoe de mogelijkheid op korte termijn).
 • Je hebt ervaring in een relevante of vergelijkbare functie.
 • Je hebt kennis van wet- en regelgeving op het gebied van (jeugd-)zorg en welzijn, de sociale kaart van (jeugd-) zorg en welzijn en daarbij betrokken keten.
 • Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen op jouw vakgebied.
 • Je weet je te verhouden binnen de dynamiek van het samenwerkingsverband Toegang Tilburg.
 • Je beschikt over mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden die van belang zijn in het meedenken en mede ontwikkelen van beleidsplannen en het onderhouden van contact met in- en externe contactpersonen.
 • Je bent goed in staat je werkzaamheden individueel uit te voeren maar vindt het ook prettig om in een team samen te werken.

Dit bieden we jou:

 • We streven naar een werkomgeving waarin iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn. Een diversiteit aan ervaringen, achtergronden en talenten in teams waarin zorg voor elkaar en humor vanzelfsprekend zijn.
 • Het betreft een structurele functie. In de eerste instantie krijg je een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar aangeboden met intentie voor een vaste aanstelling na het eerste jaar.
 • De functie is ingeschaald volgens de CAO Sociaal Werk: schaal 10 met een maximum van € 5483,- (op basis van 36 uur).
 • 4% loonsverhoging in juli 2024.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals loopbaanbudget en een individueel keuzebudget van 17,05% dat je maandelijks opbouwt. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je het budget besteedt.
 • We gaan qua werktijden (en locatie) uit van jouw eigen verantwoordelijkheid/ planning in overleg met je collega’s.
 • De mogelijkheid en faciliteiten om (deels) vanuit huis te werken.

Wil je bij ons aan de slag?

Mail je motivatiebrief met curriculum vitae o.v.v. ‘gedragsdeskundige’ naar sollicitatie@imwtilburg.nl. Je reactie dient voor 26 februari a.s. te zijn ontvangen. Hierna volgt er mogelijk een verdiepend gesprek met een toekomstig collega om de inhoud van de functie verder te verduidelijken.

Ben je enthousiast, maar heb je nog vragen? Bel dan Gert-Jan Besselink, leidinggevende IMW regio Tilburg, team Coördinatie en Veiligheid 06-284 974 23.

[1] De Toegang Tilburg is een samenwerking van de afdelingen Dienstverlening en Werk & Inkomen van de gemeente Tilburg, IMW, MEE en GGD Hart voor Brabant. Met ruim 300 professionals werken ze in de verschillende wijkteams en stedelijk team in Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel.