Voor komend schooljaar zijn wij op zoek naar meerdere HBO Social Work of Pedagogiek stagiaires. Kijk hier voor meer informatie.

Lijkt het jou interessant om volgend schooljaar bij ons stage te komen lopen? Stuur dan jouw motivatie en CV naar sollicitatie@imwtilburg.nl

Flyer stage bij IMW regio Tilburg

Download hier de flyer stage bij IMW regio Tilburg.

De 7 redenen waarom jij stage wil lopen bij IMW

Ben jij op zoek naar de tofste stageplek voor jouw derdejaars stage? Dan ben je aan het juiste adres. Want eerlijk is eerlijk: het valt nog niet mee hè, om de juiste keuze te maken? Want welke kant wil je nu eigenlijk op? Met welke doelgroep wil jij in de toekomst werken? En dan moet het natuurlijk ook nog gewoon een leuk jaar worden.

Geen nood. Wij hebben ook komend schooljaar weer een aantal toffe plekken inclusief enthousiaste stagebegeleiders in de aanbieding. Twijfel je nog? Wij geven je 7 redenen waarom jij absoluut stage wil lopen bij IMW:

1. Diversiteit in de doelgroep

IMW biedt ondersteuning aan een ontzettend brede doelgroep. Wij bieden mensen van 0 tot 100 jaar ondersteuning: bijna elke doelgroep, praktisch elke vraag en ook verschillende culturen. Dat betekent dat je tijdens de stage kennismaakt met allerlei ondersteuningsvragen zoals opvoeding, financiën, rouw, scheiding, huiselijk geweld en/of psychiatrische problematiek. Naast ondersteuning, doen wij ook onderzoek naar de hulpvraag en onderzoeken wij wie van onze samenwerkingspartners het beste de zorg kan bieden. Tijdens de stage richt je je niet op één specifieke doelgroep, maar leer je door brede ervaring opdoen wél waar jouw expertise en affiniteit ligt. Aan het einde van jouw stagejaar weet jij beter welke doelgroep jou aanspreekt. En… misschien verrast het je nog wel?

2. Veel flexibiliteit

Een brede doelgroep vraagt veel flexibiliteit van de hulpverlener en dus ook van jou als stagiaire. Tijdens je stage krijg je veel ruimte om te leren op verschillende manieren: meekijken, meedraaien, zelf doen, trainingen volgen, uitwisselingen en scholingen. Geen dag is hetzelfde binnen IMW.

3. Een kijkje in de keuken van andere organisaties

Wij werken in de dagelijkse praktijk nauw samen collega’s van andere organisaties. Dat betekent voor jou als stagiaire dat je niet alleen de kans krijgt om met jouw eigen collega’s mee te kijken, maar ook een kijkje kan nemen in de keuken van andere organisaties. Tof toch?

4. Eigen verantwoordelijkheid

Als stagiaire bij IMW krijg je veel eigen verantwoordelijkheid. Weet je waarom? Omdat wij denken dat jij die prima kan dragen. Aan het einde van je stageperiode leveren wij immers een professional af die (bijna) klaar is om het werkveld in te gaan. Als jij laat zien wie je bent en wat je kan, geven wij jou het vertrouwen om aan de slag te gaan. Tijdens je stage draag je zelf (deels) verantwoordelijkheid over je leerproces, jouw agenda, jouw planning en uiteindelijk ook je eigen caseload.

5. Een eigen caseload

Jazeker, dat lees je goed. Je krijgt uiteindelijk je eigen caseload. In het begin van je stage zal je vooral meekijken met jouw stagebegeleiders en collega’s. Wanneer je je vertrouwt genoeg voelt mag je zelf het spreekuur gaan draaien en gesprekken voeren met cliënten, met een collega als achterwacht. En aan het einde van jouw stage heb jij jouw eigen cliënten onder je hoede waar je zelf mee aan de slag kan!

6. Elke week stagebegeleiding

Wij vinden het belangrijk dat je een prettige stage hebt en volop kan leren bij ons. Daarom plannen we elke week stagebegeleiding in. Je praat bij met je stagebegeleiders, benoemt je doelen van die week en bespreekt waar je tegenaan bent gelopen. Een momentje van reflectie en feedback om daarna weer volop aan de slag te gaan. Naast jouw stagebegeleiders op de locatie zijn er ook trainingen voor stagiaires en kom je ook regelmatig met de andere stagiaires samen voor bijvoorbeeld intervisie.

7. gezellige collega's

En heel belangrijk natuurlijk: wanneer je bij IMW binnenstapt, stap je binnen in een oergezellige organisatie waarin collegialiteit, plezier en prettig samenwerken hoog in het vaandel staan. Jouw stageplek wordt gegarandeerd omringd door gezellige collega’s om naast hard werken, ook soms gewoon even te lachen, te lunchen en bij te kletsen.

Celine, oud-stagiaire Team West, aan het woord over haar stage bij IMW:

Vanuit mijn HBO opleiding Social Work loop ik mijn derdejaars-stage bij het Instituut voor Maatschappelijk Werk in Tilburg. Een stageplek waarbij ik heel veel leer door met allerlei disciplines en expertises mee te lopen. Hierdoor verbreed ik mijn kennis wat vele inzichten met zich mee brengt. Hierbij word ik structureel begeleid en staat IMW open voor mijn leerproces. Gedurende de maanden krijg ik ook mijn eigen caseload, waarbij ik ondersteuning geef aan de hulpvraag van de klanten. Ik kan hierbij zelf aan de slag en krijg hiervoor ook de nodige ruimte. Aan het einde van mijn stage zal ik zeker kunnen zeggen dat ik een beginnend professional als maatschappelijk werkster ben.

Aleyna, oud-stagiaire Team Reeshof, aan het woord over haar stage bij IMW:

Ik loop nu bijna 4 maanden stage bij IMW. In deze periode heb ik mee mogen kijken bij verschillende disciplines en collega’s. Van schoolmaatschappelijk werk tot psychosociale ondersteuning tot juridische zaken: iedereen staat ervoor open dat je een keertje met ze meegaat! Dit heeft mij goed inzicht gegeven van de werkwijzen en de hulpverlening die  IMW allemaal biedt. Naast het meekijken, krijg je de mogelijkheid om workshops/trainingen te volgen en presentaties bij te wonen, zowel intern en extern. Ook krijg je voldoende begeleiding van je stagebegeleiders en kijken zij gericht naar jouw ontwikkelingsproces.

IMW is zeker een aanrader als je van diversiteit en vrijheid houdt. Je mag zelf je agenda indelen en je krijgt de ruimte om je te oriënteren in verschillende disciplines. Ik ben net gestart met mijn eigen caseload en het voeren van de gesprekken. Ik ben erg benieuwd en enthousiast naar de komende maanden stage bij het IMW en mijn leerweg naar een toekomstig hulpverlener!