Vanuit de Stedenband Tilburg-Matagalpa gaan twee trainers van IMW regio Tilburg, Ronnie Roosenbrand en René Berden, naar Nicaragua. Zij maken deze reis samen met een groep vanuit de Stedenband en een aantal docenten van het basisonderwijs. Ze vertrekken op vrijdag 19 april en blijven twee weken in Matagalpa.

De trainers van IMW regio Tilburg gaan in Matagalpa een groep studenten van de plaatselijke lerarenopleiding trainen in het aanbieden van weerbaarheidslessen, zoals het Marietje Kessels Project. Dit project heeft als doel de mentale en fysieke weerbaarheid bij kinderen te vergroten.
Ook gaan Ronnie en René docenten van 12 basisscholen trainen, waaronder een school genaamd Tilburg. Na deze training gaan ze op een aantal scholen de kinderen trainen. Op deze manier maken ze docenten on-the-job wegwijs in de manier waarop je kinderen weerbaar kunt maken.
De trainers vertrekken met een extra koffer met werkmaterialen naar Nicaragua, zodat alle 12 scholen daar straks de materialen hebben waarmee ze aan de slag kunnen met de kinderen. Er gaan stootkussens, pionnen maar ook een usb-stick met alle filmpjes, lessen en Spaanstalige praatplaten mee naar Nicaragua.