Bij IMW regio Tilburg maak je het verschil

Jij wilt het verschil maken en écht iets betekenen voor de ander. Het liefst doe je dat natuurlijk in een uitdagende werkomgeving met voldoende afwisseling, leuke collega’s en groeimogelijkheden. Een plek waar jij je thuis kan voelen. Dat kan bij IMW regio Tilburg.

Werken bij IMW is allesbehalve saai. Wij bieden een collegiale werkomgeving, met veel ruimte voor zelfstandigheid, persoonlijke ontwikkeling, flexibiliteit en kansen om door te groeien, binnen een informele werksfeer. Zelf je koers bepalen: dát vinden wij belangrijk voor medewerker én klant. Samen zorgen we ervoor dat iedereen de kans krijgt om mee te doen in de maatschappij. Dat is het verschil dat jij kunt maken.

Wat ga je doen?

Je ondersteunt cliënten en collega’s bij sociaal juridische vraagstukken in brede zin. Het merendeel van de vragen richt zich op budget gerelateerde juridische vragen, bv. rondom inkomensafhankelijke voorzieningen. Je maakt deel uit van een wijkteam, je biedt consultaties aan je collega’s en hebt een afspraken op de locaties met cliënten.

Waar ben je goed in?

De sociaal juridisch dienstverlener die we zoeken heeft een afgerond HBO diploma SJD en relevante werkervaring. Je hebt gedegen kennis op het gebied van sociale zekerheid en belastingzaken en hebt basiskennis van de overige rechtsgebieden. Je beschikt over de vaardigheid om bezwaarprocedures te voeren.

 • Je bent klantgericht: anticipeert op en onderzoekt de wensen, behoeften en belangen van de klant en/ of cliënt, sluit hierop aan en levert toegevoegde waarde. Je motiveert anderen en stimuleert tot samenwerken en het behalen van gezamenlijke doelen en toont hierin het goede voorbeeld.
 • Je bent flexibel: je bent in staat je aan te passen aan veranderende omstandigheden en waar nodig aanpak of gedrag te wijzigen om alsnog te komen tot het nagestreefde doel.
 • Je gaat actief op zoek naar en ontwikkelt logische, concrete en realistische oplossingen voor problemen
 • Je bent creatief; je draagt originele oplossingen en ideeën aan voor het oplossen van sociaaljuridische problemen.

Dit bieden we jou:

 • Een gevarieerde en zelfstandige baan in een prettige werksfeer waarin zorg voor elkaar en humor vanzelfsprekend zijn.
 • Een dienstverband van 16-24 uur, van 1 juli t/m 31 december, ter vervanging van een sociaal raadsvrouw.
 • De functie is ingeschaald in schaal 8 volgens de CAO Sociaal werk, met een maximum van € € 4.547,- (op basis van 36 uur).
 • 4% loonsverhoging in juli 2024
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een individueel keuzebudget, loopbaanbudget en flexibele werktijden.

Wil je bij ons aan de slag?

Graag ontvangen we dan van jou een motivatiebrief waarin je antwoord geeft op de volgende vragen:

 • Waarom ben jij geschikt voor deze functie en pas je bij het IMW?
 • Welke uitdaging ligt er voor jou bij het IMW?
 • Wat doe jij om duurzaam inzetbaar te blijven en werkplezier te behouden?

Mail je motivatiebrief met curriculum vitae o.v.v. ‘SJD’ naar sollicitatie@imwregiotilburg.nl

Je reactie dient uiterlijk 28 maart te zijn ontvangen. De eerste ronde gesprekken staan gepland op maandag 8 april.

Ben je enthousiast, maar heb je nog vragen? Bel of mail met Janna Netten (0645653854, j.netten@imwregiotilburg.nl)