Basisonderwijs

Als je last hebt van faalangst ben je vaak bang dat wat je moet doen misgaat. Je denkt vaak dat je iets niet kan, dat het toch niet gaat lukken. Bijvoorbeeld een toets, presentatie of sportwedstrijd.

Wat leer je in deze training?
In de faalangsttraining leer je omgaan met stress en spanning. Zo leer je dat jouw gedachtes super belangrijk zijn. Je leert hoe je kunt focussen op alles wat wél goed gaat en hoe je meer vertrouwen krijgt in jezelf. Je krijgt tips en tricks hoe jij jezelf goed kunt voorbereiden, waarbij er minder ruimte is voor negatieve gedachtes. We oefenen hoe je angstsignalen en gevoelens kunt herkennen. Je leert hoe je meer vertrouwen krijgt in jezelf en hoe je kunt ontspannen.

Praktische informatie
De training is bedoeld voor kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs. De groep bestaat uit zes tot acht kinderen. Het fijne van een groep is dat je vooral veel van elkaar kunt gaan leren. We maken gebruik van het werkboek ‘Bibbers de baas’ van Marianne van der Zalm- Grisnich.

Er zijn negen bijeenkomsten, na schooltijd. Iedere bijeenkomst duurt anderhalf uur.
Voordat de training begint is er een kennismakingsgesprek met ouders en kind en na afloop is er een eindgesprek.

Deze training is gratis voor kinderen uit Tilburg en Goirle. Wel betaal je € 20,00 voor het werkboek.

Middelbare school

Op de middelbare school kom je elk jaar weer nieuwe uitdagingen tegen. Je moet steeds meer huiswerk maken. Voor toetsen leer je voor de zekerheid het boek van buiten, omdat je bang bent dat het anders mis gaat. En je komt in een klas met allerlei nieuwe jongeren waar je mee moet samenwerken. Het maken van nieuwe vrienden op de middelbare school kan voor iedereen spannend zijn. Wanneer je hiervoor angst blijft houden, kan het zijn dat je daardoor niet mee doet aan activiteiten. Je kan bijvoorbeeld bang zijn om iets stoms te zeggen of om je onhandig te gedragen. Of je bent bang om te gaan blozen, trillen of zweten. Misschien denk je veel na over de mening van anderen. Al deze uitdagingen kunnen regelmatig voor stress en spanning zorgen.

Wat leer je in deze training?
In de faalangsttraining leer je omgaan met stress en spanning. Zo leer je dat jouw gedachtes super belangrijk zijn. Je leert hoe je kunt focussen op alles wat wél goed gaat en hoe je meer vertrouwen krijgt in jezelf. Je krijgt tips en tricks hoe jij jezelf goed kunt voorbereiden, waarbij er geen ruimte meer is voor negatieve gedachtes. We oefenen hoe je angstsignalen en gevoelens kunt herkennen. Je leert hoe je meer vertrouwen krijgt in jezelf en hoe je kunt ontspannen.

Praktische informatie
De training bestaat uit zes bijeenkomsten. Iedere bijeenkomst duurt anderhalf uur. De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers. Het fijne van een groep is dat je vooral veel van elkaar kunt gaan leren. We maken gebruik van het werkboek ‘Lefgasten’ van Pia Crul.

Deze training is gratis voor jongeren uit Tilburg en Goirle. Wel betaal je € 20,- voor het werkboek.

Heb je nog vragen?

Bel dan naar team Trainingen, telefoonnummer 013  – 5839510.
Of stuur een mail naar trainingen@imwregiotilburg.nl.

Wil je meedoen aan deze training?

Vul dan onderstaand aanmeldformulier in.

* Verplicht invullen

Geboortedatum kind/jongere*
Bent u gescheiden? Wilt u dat wij uw ex-partner ook informeren? Indien ja: