Kinderen kiezen niet voor de scheiding van hun ouders. En ze willen na een scheiding helemaal niet kiezen, zeker niet tussen hun ouders. Een scheiding overkomt ze. Kinderen gaan heel verschillend om met de veranderende situatie. Bij de spel- en praatgroep KIES kunnen kinderen de scheiding leren begrijpen en verwoorden wat de scheiding voor hen betekent. Ze delen hun ervaringen met de trainers en met de andere kinderen in de groep. Zo kunnen ze hun vragen en angsten uiten en een plek geven. Hierdoor leren kinderen beter omgaan met alles wat ze moeilijk vinden aan de scheiding.

De meeste kinderen hebben na de scheiding ongeveer een jaar nodig om te wennen aan de nieuwe situatie. Heeft jouw kind na dat jaar nog veel last van de gevolgen van de scheiding? Dan is de KIES-training misschien iets voor hem of haar.

De groep bestaat uit maximaal tien kinderen in de leeftijd 6 tot en met 9 jaar en 9 tot en met 12 jaar. Ze komen negen keer bij elkaar, op een vaste dag in de week. De bijeenkomsten zijn na schooltijd en duren anderhalf uur. Naast de bijeenkomsten voor kinderen is er ook een informatiebijeenkomst voor ouders.

Deelname is gratis voor kinderen uit Tilburg, Goirle, Dongen en Gilze en Rijen.

Heb je nog vragen?

Bel dan naar team Trainingen, telefoonnummer 013  – 5839510.
Of stuur een mail naar trainingen@imwregiotilburg.nl.

Wil je meedoen aan deze training?

Vul dan onderstaand formulier in.

* Verplicht invullen

Geboortedatum kind/jongere*
Bent u gescheiden? Wilt u dat wij uw ex-partner ook informeren? Indien ja: