Voor kinderen van 6 t/m 8 jaar:
‘Leer samen spelen met Tim en Flapoor’

Deze training is voor kinderen die het moeilijk vinden om met andere kinderen om te gaan. We gaan heel veel oefenen. Hoe je vriendjes kunt maken. Hoe je kunt vragen of je mee mag spelen in een groepje. Wat je kunt zeggen als je iets niet leuk vindt. We komen tien keer bij elkaar. Op een vaste middag in de week na school. De training duurt steeds een uur. Er is ook een ouderbijeenkomst, daar leren je ouders hoe ze met jou kunnen oefenen.

Deelname is gratis voor kinderen uit Tilburg en Goirle.

Sociale vaardigheidstraining voor kinderen van 9 t/m 12 jaar

In deze training leer je hoe je goed kunt praten en spelen met andere kinderen. Je leert hoe je kunt luisteren naar wat anderen te zeggen hebben en hoe je aardig kunt zijn voor elkaar.

Tijdens de training ga je spelletjes spelen, naar muziek luisteren, tekenen en oefeningen doen. Ook praat je met andere kinderen over verschillende situaties. Je leert hoe je je gevoelens kunt begrijpen en ermee kunt omgaan. Maar ook hoe je je grens kunt aangeven en jezelf kunt laten horen zonder anderen pijn te doen. Het is een heel leuke manier om nieuwe dingen te leren en om te leren hoe je nieuwe vrienden kunt maken.

Het doel van de training is dat je je zelfverzekerder gaat voelen in het omgaan met andere kinderen. Het kan je helpen om minder verlegen te zijn, om ruzies te voorkomen en om jezelf te laten zien zoals je echt bent.

We komen negen keer bij elkaar. Op een vaste middag in de week, na schooltijd. De training duurt steeds 1,5 uur. Er is ook een ouderbijeenkomst, daar leren je ouders hoe ze met jou kunnen oefenen.

Deelname is gratis voor kinderen uit Tilburg en Goirle.

Voor jongeren van 13 t/m 17 jaar

Heb je weinig vrienden? Durf je geen ‘nee’ te zeggen? Doe je wel eens dingen die je eigenlijk niet wilt? Of maak je snel ruzie? En baal je daarvan? Misschien is de training Sociale weerbaarheid dan iets voor jou.

Heb je nog vragen?

Bel dan naar team Trainingen, telefoonnummer 013  – 5839510.
Of stuur een mail naar trainingen@imwregiotilburg.nl.

Wil je meedoen aan deze training?

Vul dan onderstaand formulier in.

* Verplicht invullen

Geboortedatum kind/jongere*
Bent u gescheiden? Wilt u dat wij uw ex-partner ook informeren? Indien ja: