Voor kinderen van 9 t/m 12 jaar: ‘Rots en water’

Schrik je wel eens van de verhalen over pesten op school? Of maak je je zorgen over toenemend geweld in onze samenleving? Misschien ben je bang dat jouw kind daar ook mee te maken krijgt. Wil je dat je kind leert voor zichzelf op te komen zonder dat het anderen daarbij kwetst? Dan is deze Rots en water-training iets voor jouw kind!

In deze training leren kinderen en jongeren op speelse wijze zich te uiten, op te komen voor zichzelf en te luisteren naar elkaar. Ze bespreken met elkaar hoe ze onveilige situaties kunnen voorkomen. En als ze er toch in komen, hoe ze zichzelf in veiligheid kunnen brengen en om hulp kunnen vragen. De trainers leren kinderen om te vertrouwen op hun eigen gevoelens en intuïtie. Ook leren ze zich inleven in de gevoelens van een ander, grenzen van anderen te respecteren en negatieve groepsdruk te weerstaan.

De kinderen oefenen ook met fysieke weerbaarheid. De kinderen leren technieken gericht op loskomen, afweren en ontwijken. Zo worden ze ook lichamelijk weerbaar. Met de wetenschap dat ze zo nodig iets kunnen doen, worden kinderen sterker, zelfverzekerder en minder bang. Een kind met een weerbare uitstraling wordt bovendien minder snel lastig gevallen.

De training start drie keer per jaar en bestaat uit 9 bijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn niet in de schoolvakanties. De training vindt plaats in een gymzaal in een basisschool. Deelname is gratis voor kinderen uit Tilburg en Goirle.

Heb je nog vragen?

Bel dan naar team Trainingen, telefoonnummer 013  – 5839510.
Of stuur een mail naar trainingen@imwregiotilburg.nl.

Wil je meedoen aan deze training?

Vul dan onderstaand formulier in.

* Verplicht invullen

Geboortedatum kind/jongere*
Bent u gescheiden? Wilt u dat wij uw ex-partner ook informeren? Indien ja: