Vindt jouw kind het spannend om naar de brugklas te gaan? Kan hij of zij wel wat tips gebruiken voor de start op de nieuwe school? De zomertraining helpt kinderen van groep 8 om met meer zelfvertrouwen de stap te maken naar het voortgezet onderwijs.

De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is voor de meeste kinderen een grote stap. Voor kinderen die zich op de basisschool niet prettig voelden omdat ze geen vriendjes konden maken, zich alleen voelden of gepest werden, is de overgang nog moeilijker. Zij kunnen wel een extra steuntje gebruiken.

Wat leren kinderen tijdens deze training?

In de zomertraining leren kinderen om positief over zichzelf te denken. Ze krijgen tips hoe ze het beste contact kunt maken met nieuwe klasgenoten en hoe ze kunnen omgaan met plagen of pesten. Ze leren hoe ze voor zichzelf kunnen opkomen.

We doen toneelstukjes en spelletjes en oefenen met gesprekken en lastige situaties. Ook besteden we aandacht aan een goed gebruik van je stem, oogcontact en een goede houding. De kinderen krijgen een boekje waarin alle tips staan die ze tijdens de training hebben gekregen.

Waar en wanneer?

De zomertraining is op 14 en 15 augustus 2024, in de laatste week van de zomervakantie van 10.00 tot 16.00 uur. Juist dan profiteren de kinderen het meest. Ze kunnen wat ze hebben geleerd dan meteen toepassen in de nieuwe klas.

Na zes weken is er een terugkombijeenkomst, deze duurt anderhalf uur.
De groep bestaat uit maximaal 12 kinderen. Kinderen uit Dongen, Goirle, Tilburg of Gilze en Rijen kunnen deelnemen aan deze training. De kosten zijn € 55,- per kind, inclusief materiaal.

Heb je nog vragen?

Bel dan naar team Trainingen, telefoonnummer 013  – 5839510.
Of stuur een mail naar trainingen@imwregiotilburg.nl.

Flyer Zomertraining ‘Met plezier naar de brugklas’

Download hier de flyer van de zomertraining ‘Met plezier naar de brugklas’.

Wil je meedoen aan deze training?

Vul dan onderstaand formulier in.
Je kunt jouw kind aanmelden tot en met donderdag 4 juli 2024.

* Verplicht invullen

Geboortedatum kind/jongere*
Bent u gescheiden? Wilt u dat wij uw ex-partner ook informeren? Indien ja: