De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is voor de meeste kinderen een grote stap. Voor kinderen die zich op de basisschool niet prettig voelden omdat ze geen vriendjes konden maken, zich alleen voelden of gepest werden, is de overgang nog moeilijker.

De zomertraining is voor kinderen van groep 8 die naar het voortgezet onderwijs gaan en een nieuwe stap willen maken. Kinderen zijn gemotiveerd en gevoelig voor verandering in de overgangssituatie naar de nieuwe school. De kans dat ze het geleerde in de alledaagse praktijk brengen is dan het grootst. De kinderen leren in de training om positief over zichzelf te denken. Ze leren op een ontspannen en speelse manier sociale vaardigheden, zoals contact leggen met andere kinderen, omgaan met plagen, pesten of kritiek en opkomen voor jezelf. Ook besteden we aandacht aan een goed gebruik van je stem, oogcontact en een goede houding.

We doen toneelstukjes en spelletjes en voeren verschillende gesprekken. De kinderen krijgen een boekje waarin alle tips staan die ze tijdens de training krijgen.
Na zes weken is er een terugkombijeenkomst.

De tweedaagse-training wordt gegeven in de laatste week van de zomervakantie, van 10.00 uur tot 16.00 uur. Voor kinderen uit Dongen, Goirle, Tilburg of Gilze Rijen. De kosten zijn € 55,- per kind, inclusief materiaal.

Heb je nog vragen?

Bel dan naar team Trainingen, telefoonnummer 013  – 5839510.
Of stuur een mail naar trainingen@imwregiotilburg.nl.

Heb je interesse of wil je meer informatie?

Vul dan onderstaand formulier in.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Geboortedatum kind/jongere*