Scheiden is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt veel bij kijken. Zeker als er kinderen bij betrokken zijn.
Wij zijn er voor ouders die gaan scheiden én voor ouders die al zijn gescheiden. Je kunt bij ons terecht voor informatie en advies. Bijvoorbeeld over de manier waarop je met elkaar omgaat en welke invloed dit heeft op de kinderen.

Je kunt ons alle vragen stellen die te maken hebben met een scheiding. Denk hierbij aan vragen over procedures, mediation, zorgregelingen, communicatie, ouderschapsplannen, nieuw samengestelde gezinnen, gezag en opvoedproblematiek. Soms zijn een paar gesprekken al voldoende om je op weg te helpen.

Naast informatie en advies geven wij ook trainingen, aan kinderen én aan ouders. En we bieden bemiddeling of mediation.

Heb je vragen rondom je scheiding? Of wil je meer weten over bemiddeling of mediation? Stuur dan een mail naar info@kinderenenscheiden.nl. Of bel naar IMW regio Tilburg, telefoonnummer 013 5952710.

Flyer aanbod Kinderen en Scheiden

Download hier de flyer met informatie voor ouders over ons aanbod Kinderen en Scheiden.

Gescheiden en positief opvoeden

Opvoeden na een scheiding, hoe doe je dat? Hoe geef je je kind wat het nodig heeft? In deze training leer je omgaan met stress, boosheid en verandering. Daarnaast leer je hoe je ruzies kunt voorkomen of oplossen en hoe je beter met je ex-partner kunt communiceren, in het belang van de kind(eren).

Kijk hier voor meer informatie over deze training.

Spel- en praatgroep KIES

Voor kinderen van gescheiden ouders is er de spel- en praatgroep KIES (Kinderen in Echtscheiding Situaties). Kinderen leren de scheiding begrijpen en verwoorden wat de scheiding voor hen betekent. Ze kunnen hun vragen en angsten uiten en een plek geven. Ze leren beter omgaan met alles wat ze moeilijk vinden aan de scheiding.

Kijk hier voor meer informatie over KIES.

Ouderschapsbemiddeling

Deze bemiddeling is er om ouders te ondersteunen en te kijken wat jullie als ouders nodig hebben na de scheiding. Maak je je zorgen over de negatieve invloed van de scheiding op de kinderen? Hoe geef je een juiste invulling aan het ouderschap en blijf je met elkaar in gesprek? Hoe voorkom je bijvoorbeeld dat gesprekken uitlopen op conflicten of verwijten? De hulpverlener van het IMW gaat met jou en jouw ex-partner in gesprek over deze en andere vragen. Jullie krijgen tips en adviezen om gezamenlijk invulling te kunnen blijven geven aan het ouderschap.

Wil je meer weten over bemiddeling? Stuur dan een mail naar info@kinderenenscheiden.nl. Of bel naar IMW regio Tilburg, telefoonnummer 013 5952710.

Mediation

Mediation is bedoeld voor ouders die, na de scheiding, moeite hebben om samen afspraken te maken over de kinderen. Lukt het niet om samen een ouderschapsplan op te stellen? Of loopt de communicatie tussen jou en je ex-partner niet? Dan kan bemiddeling via een mediator een oplossing zijn.

Onder leiding van een mediator ga je met elkaar in gesprek over de behoeften van je kinderen, op welke manier je met elkaar wilt omgaan als ouders en hoe je de zorg voor de kinderen samen wilt delen. Met als doel om samen afspraken te maken die goed zijn voor de kinderen én waar jullie beiden achter kunnen staan. Je beslist samen welke oplossingen voor jullie kinderen en in jullie situatie het beste werken.

Wil je meer weten over mediation? Stuur dan een mail naar info@kinderenenscheiden.nl. Of bel naar IMW regio Tilburg, telefoonnummer 013 5952710.

De website www.alsjeuitelkaargaat.nl is er voor ouders die uit elkaar willen, gaan of zijn. Als je uit elkaar gaat komt er veel op jullie af. Waar moet je beginnen? Je wilt het goed regelen. Voor jezelf, voor elkaar en voor de kinderen. Op deze website krijg je tips van ouders die hetzelfde hebben meegemaakt. Je leest over alles wat je moet regelen bij een scheiding. Er is een handige checklist waarin alle informatie is gebundeld. Zodat jullie het goed kunnen regelen en er in alle rust uit kunnen komen.

Chris (12 jaar) wordt aangemeld door zijn moeder. De ouders van Chris zijn gescheiden. Hij zit zowel thuis als op school niet goed in zijn vel en gaat niet graag naar zijn vader toe.

Chris gaat nu weer met plezier naar zijn vader

Een hulpverlener van IMW gaat met Chris in gesprek en vraagt waarom hij niet graag naar zijn vader gaat en wat hij zou willen. Samen met de hulpverlener stelt Chris een plan op. Chris geeft aan dat hij meer vrijheid wil en minder vaste afspraken met zijn vader. Al zijn vriendjes en hobby’s zijn gericht op het adres waar hij met zijn moeder woont. Chris bespreekt dit plan zelf met zijn vader. Zijn vader gaat akkoord met het plan.

Zowel Chris als zijn moeder geven aan dat hij nu lekkerder in zijn vel zit en weer met plezier naar zijn vader gaat.